ettevalmistused pidupäevaks

Mäletan, kui Margus teatas ühel hommikul, et nägi unes, nagu käis tanklas või midagi ja arutles, et mis see tähendada võib. Ei tea kas bensiinihind tõuseb jälle? Kummaline, et nüüd ta tõuseb kogu aeg sujuvalt ja keegi ei tee enam numbrit. Õnneks on Sinine kirsike väga kokkuhoidlik loomake. Viimaste arvutustega sain keskmise 4,5 sajale. Ja palju oli linnasõitu. Ikka kentsakas, kui ei pea enam iga nädal paaki täis laskma. Sõidad 40 liitriga kuu aega. Tegelikult hoian ju iga kuu niimoodi sadakond raha kokku. Aga samas pole viimased kuud enam suutnud ka midagi kõrvale panna. Nüüd on veel märtsikuu varu olemas, aga kuskilt peaks hakkama juurde tulema. Näis. 

Nädal on möödunud surnuaial käies. Kondame Hellega, labidas käes mööda surnuaedu ringi ja kaevame aga haudu lahti. Hea küll, siiski lumest kaevame õnneks. Täna juba kolmas päev. Ostsin endale ka lõpuks korralikumad saapad. Homseks peaks nüüd kõik teatrirahva hauad leitud olema, saame sünnipäevaks neile küünlad süüdata ja päeval on matk ka. Loodetavasti kõik nüüd laabub ja seekord on suurem osavõtt. 

Tarmoga sõime koos hommikust ja saime aru, et seekord võiks kevadmatka võtta ikka suurvee ajal ette. Nüüd peaksimegi homme midagi kokku leppima, kui Alar ja kõik see kamp Teatri sünnipäevamatkal kokku saab. Võiks minna sel aastal Piusale, arvas Tarmo. Ja mõttel on jumet. Eks näis, mis inimesed siis homme arvavad. 

Töö liigub, aga ikka põrguaeglaselt. Võiks natuke juba kuskiltservast hakata rohkem arenema. Ukuarus sain hea lahenduse, kuidas teha alguses tutvustav stseen. Teemegi sellise - Tondilossi rahva kogunemise õuel. Saan kõigi tegevused paralleeli panna, kus kõik rahvas kohe omavahel ka erinevate paaride ja kolmikutena suhestub. Seda on alati tohutu matemaatika kirjutada, aga pärast vaadata on väga hea. Ja tekib ka selline lahtine atmosfäär. 

Lesega siis reedel lugemisse. Laupäeval peaks lõpetama Vellede ümberkirjutuse ja läheks Ukuaruga edasi. Tundub küll, et vabad päevad, aga homne matk ja reeden proov võtavad päeva ikkagi ära. Saaks kuskilt ühe nädala veel juurde veebruari. 29, 30 ja 31 oleks ka juba abiks. 

Sõda võtab oma kindlamat kuju. Hea küll - seekord on vähemalt mingidki vastusammud Euroopa poolt välja pakutud. Iseasi, kui palju need aitavad ja mil määral neid tegelikult ka rakendatakse. Ka omal ajal oli meil ju toetajaid küll ning sõnades oldi ka siis suuremad, kui tegudes. Aga seekord pole kuskile ka taganeda enam. Ukraina Ukrainaks, aga kui mingit sekkumist tegelikkuses ei tule, siis on ilmselt ka meie saatus tuleviku suhtes otsustatud. Aga hoiame siiski lipu veel vardas ja homme siis tähistame kahte toredat sünnipäeva. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

nooruse muretud mängud

Täna hommikul hakkas üks auto tänaval huilgama. Ärkasin üles. Viimasel ajal on uni arusaamatult hea. Magan mõnikord seitse-kaheksa tundi ja ...