hingejänesed

Üleeile käisime Volliga surnuaial. Ema sünnipäev. Haljala surnuaed oli väljakaevamiste eelses seisundis. Või ootas kevadet? Kahte vana meest see igatahes ei heidutanud ja kevade oli küll viimane, mida me sinna ootama läksime. Murdsime end puusadeni lumest läbi ja ühel hetkel, kui Volli aru sai, et lõpuks hakkame kohale jõudma, hüüatas: Emaaa, ma tuleeeen! Ning tormas minust mööda, aga õnnetuseks sattus selle koha peal just kõvemasse lumme ja prantsatas kõhuli ja kadus lume alla peitu. Sööstsin kohale, aga kuna lumel oli tõesti koorik vahepeal, siis prantsatasin sinnasamma, tema kõrvale. Nõnda me seal siis lumes lamasime, kui Volli oma pea tõstis, ise naerdes: Kohale jõudsime! Pühkis habemest lund ja oli ütlemata romantiline hetk, kui ma ka enda nägu lumest välja kaevasin ja me palged kõrvuti kohakuti sattusid:-) Jõudsime, kohale. Natuke aega naersime nagu lapsed, siis kohmerdasime püsti ja korraga oli kerge ja ilus olla. Üleni lumekuningad, nagu me seal üksteist kloppisime. Hiljem rääkisin sellest Kristjanile ja Triinule ja Kristjan noogutas jänesejälgi täis surnuaia peale - need on hingejänesed. Nõnda sünnivadki parimad muinaslood.

Õhtul käisin poes ja jalutasin kuni Paulini. Pauliga on midagi juhtunud. Paul on moodsa aja poolt kastreeritud. Pauli aust ja hiilgusest on järele jäänud kolm haledat seasilma. Ka sina, Paul?  Nii nagu tuiskavad lumme kõik möödunud rajad, nii nagu rohtuvad eilsed teed ja võsastuvad niidud... Nii kaob ka Paul. Vähemalt oli tuttavas aknas tuli ja see andis vähemalt kindlust, et midagi on maailmas püsivat. 


Hiljem jalutasin keskväljakult läbi. Lumi ja tuisk on kõikjal toime pannud oma rüüstetöö. Arvo oli velgedeni sisse vajunud. Ja näha oli, et isegi eilne helkur oli ta pakiraamilt pätsu pandud. 


Aga Sinine kirsike kogub südameid. Käisin temaga eile "punase" tehnilist passi ja võtit ära viimas, kuigi sharniir kolises, mis hirmus. Esmaspäeval pääseb arstile, aga juba õhtuks oli kellegi püüdlik sõrm joonistanud tema rinda uue südame. Tee, mis tahad. Sinine kirsike on inimeste lemmik. 


Homme on ai-velled päev jälle Tallinnas. Loodetavasti jõuan kenasti tantsutrenniks tagasi. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

nooruse muretud mängud

Täna hommikul hakkas üks auto tänaval huilgama. Ärkasin üles. Viimasel ajal on uni arusaamatult hea. Magan mõnikord seitse-kaheksa tundi ja ...