kuu kõike teab

Mõni aeg tagasi ründas mu hoovi üks uudishimulik kuu. Tegin temast terve hunniku pilte. Eilne öö oli nii sompus, et tundsin lausa füüsilist puudust sellest "tollasest" kuust. Ärkasin viie paiku üles ja ei saanudki enam und. Magan nüüd diivanil, kuni Metuusala vaarema mu magamistoa enda ning oma palvete katedraaliks on muutunud. Enamasti istubki ta oma toas akna alla ja palvetab pominal. Või siis köögilaua taga, loeb kaasa veerides pühakute elulugusid. Või mõnel hetkel, kui tulen natuke varem, istub laua taga, hoiab oma kahe väikse käekese vahel lihatükikest ja naudib seda vaikselt urisedes. Aga enamasti kulub ta aeg palvetele ning pühakute elulugudele. Hea küll. Reklaamlehed töötab ta ka intensiivselt läbi. Nüüd, kui auto korras on jälle, peaks ta tegelikult ühel päeval shoppama viima. Aga ma pole kindel, millisesse poodi. Tema jalutuskäigu distants on tegelikult ikka väga lühike. Tänavanurgani ja tagasi. Parematel päevadel läheme üle hoovi ka keskväljakule. Aga kuna kuuske enam pole, siis see teda eriti ei võlu.


Selline kuu oli siis virmaliste ööl Rakveres. Kummaline ongi, et diivanil magades tunnen ma kuust suuremat puudust, kui magamistoas. 


Selline nägi too linnakuu välja siis kaugvaates. Mitte, et ma oma piltide üle ropult uhke oleks, aga lihtsalt, kui kunagi meenutan, siis on siit hea neid päevi, öid ja varahommikusi unetuid tunde meenutada. 


Kõige kummalisem kuu oli minuga tegelikult kord kaasas Petserimaalt tagasi tulles, kui kuulasin Mari laulmist  - "täitub kindlasti soov, kui ma usku ei kaota..." Ja sellest ei olegi nii palju aega. 8-9 kuud kõigest. Aga tegelikult - kõigi soovide täitumised võtavad aega teinekord terve elu. 8-9 kuud on alles oravakese kommike kogu elu kõrval. 


Aga varsti on kõik selline ja nii see jääbki. Lihtsalt tuleb uskuda võilillelisse maailma, kus kõik lõhnab suve järele ning sina langed aeglaselt selili sirelitesse, käes puust mõõk. (Nagu Mikita ütleb.) Tõesti oleks lumele veidi vaheldust tarvis. Kuigi tuleb veel üks ootuste suvi. Aga ikkagi. Vähemalt saan kaabitsa Sinisest kirsikesest välja tõsta. Ja labida. Saab ruumi. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

nooruse muretud mängud

Täna hommikul hakkas üks auto tänaval huilgama. Ärkasin üles. Viimasel ajal on uni arusaamatult hea. Magan mõnikord seitse-kaheksa tundi ja ...