järelkajad

Hea tuttav juba küsis eile, et miks ma raamatukogu mõtet välja ei käinud algatuseks. Vastasin, et tegelikult ei ole sõna "raamatukogu" Eesti kontekstis päris õige, sest kahjuks on väga vähesed eestlased viitsinud kolada Skandinaaviamaade uuemates raamatukogudes.  Meil assotseerub raamatukoguga mingi maja, kus on palju raamatuid, aga see poleks tegelikult üldse kuskiltotsast minu soov. Rakveres oleks tarvis just sellist Skandinaaviamaade raamatukogu laadset elukeskkonda, kus on koos kõigi erinevate vanusegruppide maailmad. Raamatud ja ajakirjandus muidugi ka, aga eelkõige just selline sotsiaalne ruum. Ma ei kujuta küll ette, kuidas seda mõtet pooleteise kuuga selgeks teha ja maha müüa. Aga kui taaskord keskenduda hoonele, kus hoida raamatuid oleks olukord sama, mis oli meie "kollase" avamisel - see maja oli juba lindi läbilõikamise hetkel raamatukogu jaoks liiga väike. 

Üks juhuslik pilt Bergeni raamatukogust. Aga see pole ka parim näide. Tegelikult on Bergen isegi venem ja konservatiivne, aga kuna pean hakkama Tartu poole liikuma, sest homme saan lõpuks arstile, siis lepin praegu sellega. Eks tulevikus laiendan oma mõtet. 


See siis Vennesla raamatukogu, mis natuke parem näide. Ja järgmine pilt on näiteks televiisorituba.


Siis veel lasteruumid. 


Ja veel.


Või:




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

nooruse muretud mängud

Täna hommikul hakkas üks auto tänaval huilgama. Ärkasin üles. Viimasel ajal on uni arusaamatult hea. Magan mõnikord seitse-kaheksa tundi ja ...