Kujundiga kimpus

Tegelen praegu Lepatriinude jõuludega ja kogu aeg kummitab peas, et see peab olema ikkagi mingi allegooria? Aga kui ma Jannoga rääkisin, sain aru, et tegelikult peabki ta silmas vahetut alternatiivmaailma. Just nii nagu ta lugedes või multifilmis meile lahti rullitakse. Mikromaailma - meie suure makromaailma sees. Umbes nagu elu ühel väikesel õiekroonlehel. Mis multikas see oligi? 

Aga sealt rändab mõte kohe kuskile singulaarsusse. Või isegi lõpmatuse radadele. Kui see maailm, milles lepatriinud elavad alguses on kübe suurest kuusest, mis reaalsuses ühte korterisse jõuab, siis tegelikult on ju ka lepatriinude maailma sees omad mikromaailmad. 


Ühesõnaga - mis paistab ühest lepatriinu kuuel olevast mustast täpist tegelikult. Kas selle musta täpi sees on veel omaette terve maailm? Nagu must auk?


Tegelikult ei omagi see tähtsust, sest niikuinii ei lähe me Kristjaniga kuskile sügavustesse ja mingit raamjutustust ei hakka ma ammugi tegema, aga ikkagi on huvitav mõelda selle teema üle - mis on lepatriinude maailma sees sellist väikest ja armast nagu meie - inimeste - jaoks on lepatriinud? 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

nooruse muretud mängud

Täna hommikul hakkas üks auto tänaval huilgama. Ärkasin üles. Viimasel ajal on uni arusaamatult hea. Magan mõnikord seitse-kaheksa tundi ja ...