pidagu jumalad meid heas tujus

Eilne kadus sõrmede vahelt nagu vihm, mida ei tule ega tule. Kuigi oleks tarvis. Kujutan juba ette, mis jaanipäeval võib juhtuda. Kuidagi kurb on mõelda selle tuhk-kuiva metsa ja pidutsevate inimeste sümbioosile. Kusjuures kogu selle pühitsemise mõte ongi ju vaid tuletegemine. Juba praegu tunnen kerget kõrbemise lehka teatris, aken on lahti. Aga loodame, et taevas vastab me palvetele ja kõige kurjem jääb sündimata. 

Siiski jõudsin Tamsalus käia. Väga vahva oli näha kuidas kaheaastane Kaur end sünnipäevalauas tundis. Küünalde puhumine tuli tal igatahes kogenumalt välja, kui mõnel viiekümnele läheneval torbikul. (See käib mu enda kohta.) Aga mul on juba kaval plaan, kuidas sellest kõigest mööda hiilida. Tegelikult oleks mõnus küll, kui saaks end maailmast paariks päevaks ära kustutada nagu FB-konto:-)

Sünnipäeval sain teada sedagi, mida need salapärased trepikodadesse ilmunud koodid tähendavad. 


Antud pildil olev kood on väga lihtne. Tegemist on viiekordse maja kolmanda korrusega. Nagu ma aru saan, on see elupäästjate tegevuse lihtsustamiseks. Iseasi, kuidas inimesed sellele mõtlema panna, et nad saaksid kiirabi kutsudes aru, et abilised saabuvad täiesti võõrasse keskkonda ja vajaksid infot, et mitmes trepikoda ja mitmes korrus? Seda enam, et minul näiteks korterinumbrit uksel polegi. Aga õnneks pole mul ka kedagi, kes 112 valiks, kui mu mõttetu süda ühel hommikul keeldub seda musta löga ringi pumpamast, mis mu organismi elus hoiab :-)

Igal juhul hakkame täna Rinaldo proovi tegema ja kõik muud ühiskondlikud, kogukondlikud ja hariduslikud tegemised peavad jääma oma järge ootama. Kindlasti on midagi veel teha, aga üldiselt peaks nüüd ettevalmistus küll tehtud olema. Terve eelmise nädala kiusasin inimesi, kes otsisid rekvisiite, kes kostüüme, kes dekoratsiooni, kes muusikat. Ise mässasin tiitritega ja plaaniga. Tuleb selline tummfilmilik ooper seekord. Aga mulle järjest rohkem meeldib. 

Hoiame siis pöialt ja palvetame mõtetes oma jumalate poole, et enne suuremat lõkete süütamist saabuks päästev vihmahoog või lausa kaks. Teedel on niigi palju loomi ja linde, kes enam kunagi lenda ega laula. Mis me neist ilmaasjata metsas kärsatame. 

Viimastel päevadel on palju sõitmist olnud ja siis muutub meel alati nukraks, kui saad aru, et nende loendamine on Heraklese vägitöö. Mõnikord on tunne, et peaks ise neid teeäärtesse matma minema. Aga samas - jätame meelde:

1. jaanuarist 2021 ei toimi enam keskkonnainfo telefon 1313 ja maanteeinfo telefon 1510, sest häirekeskus koondas riiklikud infotelefonid ühtse telefoninumbri 1247 alla.

Seega, juhtub mis juhtub ja märkad suurt või väikest korjust - ikka anname teada 1247.  Pidagu jumalad meid heas tujus!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

nooruse muretud mängud

Täna hommikul hakkas üks auto tänaval huilgama. Ärkasin üles. Viimasel ajal on uni arusaamatult hea. Magan mõnikord seitse-kaheksa tundi ja ...