Eurovisioonipoeetika

Eile õhtul tutvusime siis maailma kõrgkultuuriga. Eurovisiooni kuldkõrid kõditasid me kuulmekilesid oma meelaste hämartämbritega nagu kevadine udu oleks meid oma mahedasse mantlisse mähkinud :-)  

Reikop, libekeel, oma hõbedase heeroldihäälega, andis pärast üht eriliselt ebaõnnestunud laulunumbrit mõista, et kuulsime äsja maailma kõige kõrgeimat nooti. Või oli see Eurovisiooni kõrgeim noot? Lõpuks - vahet pole. Eurovisioon ongi antud hetkel kogu maailm. Kuigi minul  jäi see küll isiklikult kuidagi kahe kõrva vahele. Aga kuna viibisin kogu aja kenasti samas kultuuriruumis Reikopiga ning ei lahkunud teleka eest ajaklaassilmapilgukski, siis pidin vähemalt alateadlikult seda kõrgeimat nooti ikkagi kuulma. Ma loodan, et see heliseb minu päevades edasi kuni järgmise Eurovisiooni harmooniasahk ta uute elamuste lume alla matab. 

Iseäranis emotsionaalse esituse kandis mu habraste hingekeelteni loomulikult Ukraina kanepiteater. Oli ilmne, et selge mõistuse juures pole see seltskond viibinud juba vähemasti aastast 2016. Televiisori vahendusel saadud esteetiline nauding ei peegeldu kahjuks sel õnnetul fotojäädvustusel, mis mul õnnestus interneti avaratelt kõrbeväljadelt sisse vehkida. Saage tuttavaks - tundmatu autori taies: "Ukraina lasteteater gastrollidel Rotterdamis esitamas joovastavat laululugu miljonite purjus madruste rõõmuks, olles ise kurguni kanepit täis".


Ühesõnaga - midagi sellist on kaine peaga üsna võimatu üle elada. Õnneks oli meil kartulikrõpse ja eurovisiooni laulusõnade bingo. (Täname eurovisoonivõlur Helenit, kes suutis taas sitast saia kokku keevitada!) 

Kõige popimad olid vaieldamatult sõnad: armastus, tüdruk, päike... Robin muidugi võitis selle bingo oma noore inimese teadmistega poplauludest. Minul eriti hästi ei läinud. Nurkade mängu sain tänu eelviimastele lauludele täis. Kes oleks osanud oodata, et sõna "poiss" kasutab oma laulus vaid üks õnnetu maa 16-st!? Kuhu me jõudnud oleme? Kas me sellist eurovisiooni tahtsimegi? Seda enam, et kordagi ei mainitud mu lemmiksõnu: vikerkaar ja ükssarv. Täielik läbikukkumine. Kui neljapäeval selline jama kordub, siis jätan lõppvõistluse vahele. 

Siin väike vahekokkuvõte. Pilt on vist tehtud pärast esimest kolme laulu, mis olid ka ühed edukamad  minu eurobingviini karjääris. Lõpuks sain maha tõmmatud 17 sõna. Võitja Robin üle 23-e. Täpset arvu ei mäleta enam. Sest püüdsin oma halle ajurakke alkoholiga kaitsta. :-)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

nooruse muretud mängud

Täna hommikul hakkas üks auto tänaval huilgama. Ärkasin üles. Viimasel ajal on uni arusaamatult hea. Magan mõnikord seitse-kaheksa tundi ja ...