Homne päev

Kui traditsioonilise maailmapildi põhjal peaks tavaliselt vanemad oma lastele edasi andma isiklikku muusikalist maitset, siis minu puhul on küll Tegelane kujundanud hoopis ise mu viimase aja muusikalist maitset. Wilbur Soot on üks vaieldamatu lemmik. Aga ei saa üle ega ümber ka Dreamist ja tema Beliverist. Kuigi Dream on natuke liiga alasti muusika mu jaoks.

Ilmselt tekkis ka Nublu üldse tänu Dreami kuvandile.  Kuigi Nublu viga oli elada Eestis ja jätta visuaal loomata. Kui tagantjärele tark olla:-)  Dream, nagu ma aru saan, on oma identiteedi saladust suutnud siiani hoida. Kuigi tema jälgijad nii "minegraftija", kui artistina ulatuvad ikka kohati sadadesse miljonitesse. Uus põlvkond on teel. :-) . 

Vaatasin just paroodiat Dreami "Beliverile" ja ega ma aru küll ei saanud, et mis seal siis nüüd paroodilist oli:-) Samas on seda paroodiatki juba vaadanud ligi 10 miljonit inimest. Ilmselt pidi paroodiline moment olema see, et Beliver saab tumeda tegelase käest tappa? Kui minegraft kunagi tuli, siis ma nii suurt menu küll ennustada ei osanud, et ta kujuneb terve põlvkonna maailmapildi iiriseks. Pigem oleks seda Robloxile või Simsile pakkunud. Aga nii läks. 

Samas on selle üle ka hea meel. Minegraftis on väga palju strateegilist empaatiat. Roblox või mõni sõdalaste mäng oleks loonud meile ilmselt mingi reaalses elus arglike neti-jõhkardite maailma. Sims oleks jälle uue põlvkonna väikekodanlusse sõidutanud. Äärelinna jõukad majad, lemmikloomad ja muu staff? Aga Minegraftis on loovust. Ilmselt praeguste ükssarvede ja idufirmade omanikele saabki komistuskiviks tulevane minegrafti-põlvkond, kes on oma olemuselt rohkem "kaaspanustajad" kui omanikud või kapitalistid. 

Isegi Zukerberg ja Musk natuke vist aimavad, et kaaspanustamine on tulevik ja see uks tuleb alati igaks juhuks irvakil hoida. Selles suhtes on natuke ka kahju neist praegustest ükssarvedest. Veab neil, kes suudavad õigel ajal oma start-upid kriisi korral rahaks teha ning minegrafti-põlvkonda investeerida:-) Kui teaks ainult, kuhu nad suunduvad, siis investeeriks isegi. Esimesed pääsukesed ilmselt juba lendavad pesast. Aga ega ei tea ka. Võib olla nad lohisevadki elu lõpuni? Samas - selline kollegiaalsus nagu minegraftis leidub, tekitab natuke usku küll. Eks näis. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

nooruse muretud mängud

Täna hommikul hakkas üks auto tänaval huilgama. Ärkasin üles. Viimasel ajal on uni arusaamatult hea. Magan mõnikord seitse-kaheksa tundi ja ...